Tips för att hålla motivationen uppe när du ska gå ner i vikt snabbt

Att först känna sig peppad och motiverad inför en viktnedgång är vanlig. Man känner sig redo att förändra och göra sitt liv bättre, och framförallt gå ner i vikt för att man vill få en finare kropp. Kanske startar du då med en lågkalori diet för att kickstarta och gå ner i vikt snabbt.

motivation-viktnedgangNär dagarna av självsvält är över så har du tappat både ork och lust, känner du igen dig? Detta är så vanligt att du skulle fnissa om du visste hur många som precis gör samma sak som du just gjort. Det hemliga ordet är motivation. Att kunna behålla motivationen är något av det svåraste som finns.

När du just gått ner 4 kg och känner att du är värd att ta det lugnt och unna dig något extra gott när du trots allt kämpat så för att gå ner i vikt. Så för att behålla motivationen och göra bantningen till sunda vanor, en del av en ny livsstil. Är du nu nyfiken på detta, så fortsätt läsa för här får du några tips som kan hjälpa dig att hålla motivationen uppe när det känns svårt. Du hittar förövrigt fler bra tips på snabb viktminskning här

  • Skapa njutbara situationer i samband med träningen.
  • Det kan tex handla om att när du genomfört ditt pass på gymmet så kan du unna dig en lång skön stund i bastun. Köp en skön inpackning eller en härlig lotion som bara får användas efter ett träningspass. Det kommer garanterat att få träningen att kännas som något lyxigt som du gör för dig själv.

  • Är du förälder och har ont om tid, eller en person mitt i karriären så tänk träningen som dina alldeles egna tid.
  • Ladda mp3n med musik som ger dig något, eller med en spännande bok som du aldrig får tid att läsa. Det finns egentligen inte ett mer perfekt tillfälle att fundera på saker och ting som när du tränar. Det är ju din stund och tankarna som flödar är just bara dina.

  • När sötsuget sätter in, för det kommer det att göra förr eller senare.
  • Se då till att du alltid har färsk frukt, grönsaker och nötter hemma. För oftast så är det inte så mycket som behövs för att dämpa det mest akuta suget. Dessutom skapar alla vackra färger och former på frukt och grönt inspiration till att skapa hälsosam och god mat.

  • Välj en träningsform som passar just dig.
  • Det finns mängder med träningsformer på dom allra flesta gymmen idag. När du ska börja din träning, ta god tid på dig och testa allt som finns, du kanske överraskar dig själv med att finna en träningsform som du inte alls trodde var för dig. Det ska vara roligt att träna. Det finns ju zumba, afrikanskdans, och poweryoga, eller varför inte prova på att löpträna i grupp? Prova dig fram.

När motivationen dalar och du mycket hellre vill ligga i soffan och glo på en film, det är då det är allra bäst för dig att träna. Den kicken du får av att fixa ett pass just då är nog den bästa motivationsmedicinen du kan ge dig själv. Försök också att påminna dig själv om varför du vill gå ner i vikt.

Planera din träning. Sätt dig varje söndag och bestäm vilka pass eller tider du ska träna kommande vecka. Skriv upp det i kalendern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *