Inne i din kropp när du motionerar

Det är ett välkänt faktum att motion både förlänger livet och gör dig till en piggare och lyckligare människa. Det är ju såklart en stor för del att träning och motion kan var a ett sätt att gå ner i vikt på. Men vet du vad som händer inne i kroppen när du tränar och rör på dig?

Vet du vad som kan ske med dig om du inte tränar alls, utan väljer framstupa sidoläge i soffan? Precis det, du kan sluta i framstupa sidoläge, fast inte alls i din bekväma soffa, utan på ett golv någonstans orsakat av en hjärtattack.

Bara genom på något sätt röra på dig några ggr i veckan så kan du med motion halvera risken att dö i hjärtattack eller någon annan sjukdom är kopplad till kärl och hjärta. Genom att ge dig själv motion så kan du också reducera risken att drabbas av högt blodtryck eller diabets typ 2.

Detta är vad du kan undvika om du tränar lite lagom regelbundet. Nu kommer alla härligheter du kan få geom att träna..

Du får mer energi, kroppen producerar massa måbra hormoner när man tränar. Genom att röra på dig och träna upp musklerna kan du förebygga värk i kroppen. Man blir automatiskt bättre på att hantera stress.

  • I takt med att du kommer i form så växer också självförtroendet.
  • Beroende på hur du tränar och äter, så kan du antingen gå ner i vikt, eller förebygga viktuppgång.
  • Musklerna blir mer medgörliga och på så vis så blir det lättare att hålla sig från skador.
  • Många sjukdomar kan förebyggas bara genom motion.
  • Din sömn blir bättre
  • Att sköta om sin kropp ökar livskvalitén över lag.
  • Du förlänger livet, mer behöver väl knappast sägas.

Så här har du en härlig och egentligen uppenbar lista på allt du slipper och allt du kan få bara genom att röra på dig. Något så grundläggande och enkelt. Är du överviktig och behöver gå ner i vikt, så är det utmärkt att kombinera träningen med någon form av diet, för att hjälpa dig att gå ner i vikt.

Just ordet diet kanske skrämmer många, men det behöver inte vara så blodigt som det låter. Det kan räcka med att dra ner på kolhydrater och socker, och byta ut vissa saker som pasta och bröd mot grova varianter med mycket fibrer. Tillsammans med motion kommer det garanterat att hjälpa dig att gå ner i vikt, i en lagom och sund takt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *