Fysisk aktivitet för att gå ner i vikt

Fysisk aktivitet är den rutin eller livstilsvana som förutom maten du äter (“kosthållning”) och rökning påverkar din hälsa mest – inte minst din vikt. Denna aktivitet är också något upp till varje människa att styra, och för dig som individ gäller det helt enkelt att hitta en fysisk aktivitet som du tycker är rolig.

Den moderna människans livsföring, med allt mindre daglig fysisk aktivitet (de allra flesta jobbar idag stillasittande framför en dator), visar gång på gång i undersökningar leda till en mängd allvarliga sjukdomar såsom cancer, depression och kraftig övervikt. Och tyvärr har inte de senaste tidens gym-och motionsvåg vägt upp för våra stillasittande liv – och förmodligen är detta en av anledningarna till att du just nu siktar på att gå ner i vikt.

Att ta bilen till gymmet två gånger i veckan för att sedan krämma livet ur motionscykeln är förvisso bättre än ingenting, men ändå inte tillräckligt för att hålla övervikten borta. Och i kombination med dålig kost kommer det knappast att leda till en beständig viktminskning.

Alldeles oavsett om du är kort eller lång, ung eller gammal, man eller kvinna, så finns det stora hälsovinster att göra på att skapa en vardagsrutin för motion. Och det måste inte vara tråkigt. Snarare handlar det om att hitta en form av fysisk aktivitet som du tycker om. Siktar du på att gå ner i vikt så är det extra viktigt att så snabbt som möjligt komma igång och få upp flåset. Förutom att gå ner i vikt, bränna fett och bli en gladare, piggare människa kan fysisk aktivitet:

  • Förbättra ditt humör och göra stress lättare att hantera
  • Minska oro och förbättra din sömn
  • Förebygga depression och stärka din självkänsla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *