Ett par vägar framåt

Står du handfallen framför spegeln iförd gördeltrosor och ångest? Har du garderoben full med fina kläder som alla sitter aningen för tight?

Blir resultatet av detta ångest som leder till att du äter? Ja, då är du inte ensam. Det är idag vanligare att vilja gå ner i vikt än att inte känna att man behöver det. Men lugn bara lugn, det behöver inte vara svårt och trist att gå ner i vikt, det kan vara roligt, mättande och inspirerande.

Här följer några vägar framåt.

  • Fundera på varför du vill gå ner i vikt.
  • Läs om vad som sker inne i kroppen när man bär på för många kilon, det är framför allt en hälsorisk.
  • Ställ in dig mentalt på att göra en förändring i livet, inte på att banta för att gå ner vikt.
  • Kolla upp träningsformer, det finns så oerhört många roliga sätt att träna på son både hjälper dig att tappa kilon och öka lyckohormonerna.
  • Sätt upp rimliga mål, och se till att träning, motion och viktminskning inte tar upp hela ditt liv och dina tankar.
  • Planera din träning, skriv in i kalendern vilka pass eller vad du ska göra, och följ det. Det känns inte lättare imorgon.

ispeglenDu behöver inte alls svälta dig för att gå ner i vikt, det kan räcka på att dra ner på kolhydraterna och öka proteinerna i kombination med träning för att få en stadig och hälsosam viktnedgång.

Hoppa över alkoholen ett tag framöver, dels är det kaloribomber som tar ner dom målen du eventuellt uppnått under veckan.

Sen så minskar serotoninhalten i kroppen dagen efter du druckit, vilket gör att du kan tappa lusten och motivationen att gå ner i vikt.

Vill du belöna dig själv så gör det inte med mat, utan ge dig själv något som du önskar dig, typ en ny tröja eller ett par snygga byxor.

Det behöver inte gå lång tid för än man börjar känna ny energi och livsglädje när man börjat träna och äta bättre, dessutom är det en oerhörd kick för självförtroendet när man lyckas gå ner i vikt. Du förlänger livet och förebygger sjukdomar.

Så egentligen, så ska du inte se det som ett sätt att enbart nå en viktminskning, utan se det som en permanent förändring, som du kan lätta lite på vid festligare tillfällen. Du kan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *