En snabbguide till tokiga dieter

Det är ju förvisso något skruvat med extrema dieter, det speglar det mesta som är sjukt och fel i vårt samhälle. Överkonsumtion, härdat fett, hjärtproblem och gastrikbypass, att häfta ihop magen för att bli mätt snabbare. Ja det är ju knäppt. Men som grädden på moset så kommer här ett par mycket tokiga dieter som folk faktiskt använt sig av.

Scarsdaledieten – Utlovar att du ska tappa 0,5 kg om dagen
Grunden i denna dieten är att du ska äta en mycket strängt. Få kalorier och inga kolhydrater och en liten mängd proteiner för att dämpa hungern. Med andra ord en svält diet. Som komplement ska man äta aptitdämpande kosttillskott. Inga mellanmål. Denna helt vansinniga svält diet ska följas slaviskt under två veckor. Sedan följer en så kallad underhållsdiet.

Man går med all sannolikhet ner på den här kuren. Men tyvärr så är det inte fettet som i första hand försvinner utan det är vätska och muskelmassa. Att helt utesluta kolhydrater i kroppen leder till sötsug och det blir oerhört svårt att fokusera på något alls. Mellanmål kan var bra när man går på diet för att hålla en någotsånär jämn insulin nivå.

Så att utesluta mellanmål gör bara att man blir mycket hungrigare och tillslut inte kan tänka på annat än mat. Börjar man sedan äta normalt efter avslutad kur så är risken stor att man går upp mer till mer än vad man vägde från början.

Frukt eller Berverly Hills-Dieten- utlovar att du ska gå ner ända upp till 7 kg på 35v dagar.
Denna fruktiga diet går ut på att äta frukt och åter frukt till du är en frukt själv. Denna tokiga diet är skapad av Judy Mazel, en skådespelerska från USA. Enligt Mazel så ”Delar papaya på fettcellerna, ananas förbränner fettet och vattenmelon spolar fettet ur kroppen”.

En regel är att du får aldrig förena olika former av födoämnen, som tex att mixa kolhydrater och fett på samma tallrik.

Frukt går bra att fullständigt frossa i men bara en slags frukt åt gången. Sen är det en två timmars regel som gäller innan du byter födoämne.

Du går säkert ner i vikt av detta, men risken för bristsjukdomar är stor när man bara äter ensidig kost. Det finns inget som stödjer att frukt skulle spola ur fettet ur kroppen. Du kan gå ner i vikt, men går upp fort igen så fort du återgår till vanlig föda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *